Barbunya Pilaki

Merhabalar Efendim :)
Bugünkü akşam yemeği menümde barbunya pilaki vardı. Biz beğendik sizinle de paylaşmak istedim.



İçindekiler;

  • Yarım kilo barbunya,
  • 1 tane soğan,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1 tane ufak patates,
  • 1 tane havuç,
  • 2 yemek kaşığı salça,
  • 1 tane domates(isteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı,
  • Tuz,
  • Şeker,
  • Maydanoz.
Hazırlanışı;

  • Barbunyamızı haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz,
  • Yemeği yapacağımız tencereye yemekli doğradığımız soğanları ve yarım su bardağı su ekliyoruz,
  • Soğanlar yumuşadıktan sonra üzerine zeytinyağını, salçayı, yemeklik doğradığımız domatesi, halka halka doğradığımız havuçları, küp küp doğradığımız patatesi ve iri doğradığımız sarımsağı ekliyoruz.
  • Biraz kavurduktan sonra tuz, şeker ve 1 bardak kaynar su ekliyoruz.5 dakika pişiriyoruz.
  • Son olarak barbunyayı ekliyoruz suyu azalmışsa bir miktar daha su ilave ediyoruz.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.dibini tutmamaya dikkat edelim.
  • Yemeğimiz piştikten sonra soğumasını bekliyoruz ve en son ince ince kıydığımız maydanozu ilave ediyoruz. Soğuk olarak servis ediyoruz.



   Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kız Bebek Atkı Beresi

Wild Romance