Barbunya Pilaki
Merhabalar Efendim :)
Bugünkü akşam yemeği menümde barbunya pilaki vardı. Biz beğendik sizinle de paylaşmak istedim.
İçindekiler;
- Yarım kilo barbunya,
- 1 tane soğan,
- 1 diş sarımsak,
- 1 tane ufak patates,
- 1 tane havuç,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 1 tane domates(isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı zeytinyağı,
- Tuz,
- Şeker,
- Maydanoz.
- Barbunyamızı haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz,
- Yemeği yapacağımız tencereye yemekli doğradığımız soğanları ve yarım su bardağı su ekliyoruz,
- Soğanlar yumuşadıktan sonra üzerine zeytinyağını, salçayı, yemeklik doğradığımız domatesi, halka halka doğradığımız havuçları, küp küp doğradığımız patatesi ve iri doğradığımız sarımsağı ekliyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra tuz, şeker ve 1 bardak kaynar su ekliyoruz.5 dakika pişiriyoruz.
- Son olarak barbunyayı ekliyoruz suyu azalmışsa bir miktar daha su ilave ediyoruz.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.dibini tutmamaya dikkat edelim.
- Yemeğimiz piştikten sonra soğumasını bekliyoruz ve en son ince ince kıydığımız maydanozu ilave ediyoruz. Soğuk olarak servis ediyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder