Künefe
Merhabalar efendim :)
Malzemeler;
- 250 gr çiğ kadayıf
- 2 kaşık tereyağ
- 1 su bardağı şeker
- Kaşar peyniri
Hazırlanışı;
- 1 su bardağı su ve 1 su bardağı şekeri kaynatıyoruz, içine 1-2 damla limon sıkıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Çiğ kadayıfı bir kapta güzelce didikliyoruz
- Tereyağını eritip çiğ kadayıfa yediriyoruz
- Tavamızı da yağladıktan sonra kadayıfın yarısını dibine döşüyoruz
- Uygun birşey ile iyice bastırıp kadayıfı sıkıştırıyoruz
- 2.katman olarak istediğimiz kadar kaşar peyniri döşüyoruz (kenarlara fazla koymayalım erirse tavaya yapışabilir)
- 3.katman olarak kadayıfın diğer yarısını döşüyoruz
- Kısık ateşte yavaş yavaş tavayı arada bir çevirerek (her yerin eşit pişmesi için ) kızarmasını bekliyoruz
- Daha sonra alt-üst yapıyoruz. bunu yaparken tavayı tekrardan yağlıyoruz
- Altının da kızardığından emin olduktan sonra ocağı kapatıp şerbeti üzerine döküyoruz :)
- AFİYET OLSUN :)
Yorumlar
Yorum Gönder