Arnavut Ciğeri
Selamlar herkese :)
Bugün ilk kez yaptığım ve bayıldığım bir tarifle karşınızdayım. Zaten ben ciğeri çok çok seviyorum, Eğer siz de seviyorsanız bence siz de beğeneceksiniz :)
Kurban bayramında canım annem sağolsun bana ciğer ayırmış ben de dondurucuya atmıştım. Bugün de yapacak yemek bulamadım, eşim de çok beğenir diye düşünerek öğlen buzluktan çıkardım ciğeri saat 5 gibi de erimişti zaten. Ve tarifi uygulamaya başladım. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
Malzemeler;
- Yaklaşık 500 gr ciğer
- Un
- Tuz
- Salata için; soğan,tuz, sumak(ben kırmızı pul biber kullandım), maydanoz
- Kızartma için patates
- Ciğerimizi yıkamadan küp küp doğruyoruz ve süzgece koyuyoruz
- O süzülürken patatesleri de küp küp doğrayıp kızartıyoruz
- Soğanı piyazlık, maydanozu ince ince doğruyoruz ikisini bir kaba koyup üzerine biraz tuz ve pul biber ekleyip hafif ovarak karıştırıyoruz
- Un ve tuzu karıştırıyoruz, ciğeri una buluyoruz
- Tavaya biraz sıvı yağ ekleyelim yaz kızmadan ciğerleri tavaya koyuyoruz
- Orta ateşte ciğerlerimiz kızarana kadar karıştırarak pişiriyoruz(yaklaşık 10-15 dk)
Vee yemeğimiz servise hazır. Yanına ben kolaylık olsun diye tarhana çorbası yaptım ancak. Normalde evimizde tam buğday ekmeği tüketiyoruz ancak ekmek arası yapıp da yemek için eşime çiçek ekmeği aldırdım :) Ekmek arasına ciğer ve soğanları koyarak afiyetle yedik. İsteğe göre lavaş ile dürüm yaparak da yenebilir. Monoton yemek olmamış olur hem :) Ayrıca kusuruma bakmayın yapım aşamasında fotoğraf çekemedim :( Sonradan aklıma geldi. bir dahaki tarifimde dikkat edeceğim inşallah :) Öptüm hepinizi.
Yorumlar
Yorum Gönder