Arnavut Ciğeri

Selamlar herkese :)

Bugün ilk kez yaptığım ve bayıldığım bir tarifle karşınızdayım. Zaten ben ciğeri çok çok seviyorum, Eğer siz de seviyorsanız bence siz de beğeneceksiniz :)
Kurban bayramında canım annem sağolsun bana ciğer ayırmış ben de dondurucuya atmıştım. Bugün de yapacak yemek bulamadım, eşim de çok beğenir diye düşünerek öğlen buzluktan çıkardım ciğeri saat 5 gibi de erimişti zaten. Ve tarifi uygulamaya başladım. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.





Malzemeler;


  • Yaklaşık 500 gr  ciğer
  • Un
  • Tuz
  • Salata için; soğan,tuz, sumak(ben kırmızı pul biber kullandım), maydanoz
  • Kızartma için patates
Hazırlanışı;

  • Ciğerimizi yıkamadan küp küp doğruyoruz ve süzgece koyuyoruz 
  • O süzülürken patatesleri de küp küp doğrayıp kızartıyoruz
  • Soğanı piyazlık, maydanozu ince ince doğruyoruz ikisini bir kaba koyup üzerine biraz tuz ve pul biber ekleyip hafif ovarak karıştırıyoruz
  • Un ve tuzu karıştırıyoruz, ciğeri una buluyoruz
  • Tavaya biraz sıvı yağ ekleyelim yaz kızmadan ciğerleri tavaya koyuyoruz
  • Orta ateşte ciğerlerimiz kızarana kadar karıştırarak pişiriyoruz(yaklaşık 10-15 dk)


Vee yemeğimiz servise hazır. Yanına ben kolaylık olsun diye tarhana çorbası yaptım ancak. Normalde evimizde tam buğday ekmeği tüketiyoruz ancak ekmek arası yapıp da yemek için eşime çiçek ekmeği aldırdım :) Ekmek arasına ciğer ve soğanları koyarak afiyetle yedik. İsteğe göre lavaş ile dürüm yaparak da yenebilir. Monoton yemek olmamış olur hem :) Ayrıca kusuruma bakmayın yapım aşamasında fotoğraf çekemedim :( Sonradan aklıma geldi. bir dahaki tarifimde dikkat edeceğim inşallah :) Öptüm hepinizi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kız Bebek Atkı Beresi

Hür olmak nedir?

Çıtır Patates Kızartması