Kabak Sandalı
Merhabalar efendim :)
Sizinle karizmatik ve lezzetli , çok uğraşılmış gibi görünen ama çok az zamanınızı alacak çok kolay bir yemek paylaşacağım. Kabak seviyorsanız eğer bu yemeğe de bayılacaksınız. Biz çok seviyoruz her hafta 3 tane kabak alıyoruz 2 tanesi ile yemek yapıyorum 1 tanesi ile de mücver yapıyorum. Yakında bıkmayız umarım :) neyse tarife geçiyorum :)
İçindekiler;
- kişi sayısına göre kabak
- 1 adet soğan,
- 1 kaşık salça,
- 1 diş sarımsak,
- 2 adet yeşil biber,
- çeyrek kırmızı biber,
- tuz,karabiber,pul biber,kimyon (göz kararı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
- Kabakları soyuyoruz, diklemesine ikiye bölüp içlerini oyuyoruz,
- Tencerede tuzlu su kaynatıp kabakları da haşlamak amacı ile içine atıyoruz.
- Kabaklar haşlanırken bir tavada tereyağı ile, yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz, ardından biberleri ekleyip kavuruyoruz ve salçasını ekliyoruz,
- Oyduğumuz kabağın iç kısmını küp küp doğruyoruz ve tavaya ekliyoruz,
- Tuzunu baharatlarını ekliyoruz ve güzelce pişiriyoruz,
- Piştikten sonra maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kabaklarımız bu esnada çoktan haşlanmış oluyorlar, kabakları pişirme tepsisine yan yana diziyoruz,
- İç malzememiz ile kabakların içlerini dikkatli bir şekilde dolduruyoruz ve fırına veriyoruz.
İsterseniz tepsiye çok az su koyabilirsiniz, ben tepsiye yapışır diye korktum ve su koydum biraz :) Ama herhangi bir yapışma olmadı. İç malzemesini karnıyarık yemeği yapar gibi kıymalı da yapabiliriz tamamen isteğinize ve damak zevkinize bağlı.:) Yemek 230 derecede ortalama 20 dakikada pişiyor. Pişmesine yakın üzerine dilimlenen kaşarları da ekleyelim ve yemeğimiz hazır. :)
Bu fırına vermeden önceki görüntüsü;
Yorumlar
Yorum Gönder