Kabak Sandalı


Merhabalar efendim :)
      Sizinle karizmatik ve lezzetli , çok uğraşılmış gibi görünen ama çok az zamanınızı alacak çok kolay bir yemek paylaşacağım. Kabak seviyorsanız eğer bu yemeğe de bayılacaksınız. Biz çok seviyoruz her hafta 3 tane kabak alıyoruz 2 tanesi ile yemek yapıyorum 1 tanesi ile de mücver yapıyorum. Yakında bıkmayız umarım :) neyse tarife geçiyorum :)




 İçindekiler;
  • kişi sayısına göre kabak
içi için ;
  • 1 adet soğan,
  • 1 kaşık salça,
  • 1 diş sarımsak,
  • 2 adet yeşil biber,
  • çeyrek kırmızı biber,
  • tuz,karabiber,pul biber,kimyon (göz kararı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
üzeri için ; dilimlenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı;
  • Kabakları soyuyoruz, diklemesine ikiye bölüp içlerini oyuyoruz,
  • Tencerede tuzlu su kaynatıp kabakları da haşlamak amacı ile içine atıyoruz.
  • Kabaklar haşlanırken bir tavada tereyağı ile, yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavuruyoruz, ardından biberleri ekleyip kavuruyoruz ve salçasını ekliyoruz,
  • Oyduğumuz kabağın iç kısmını küp küp doğruyoruz ve tavaya ekliyoruz,
  • Tuzunu baharatlarını ekliyoruz ve güzelce pişiriyoruz,
  • Piştikten sonra maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kabaklarımız bu esnada çoktan haşlanmış oluyorlar, kabakları pişirme tepsisine yan yana diziyoruz,
  • İç malzememiz ile kabakların içlerini dikkatli bir şekilde dolduruyoruz ve fırına veriyoruz.
İsterseniz tepsiye çok az su koyabilirsiniz, ben tepsiye yapışır diye korktum ve su koydum biraz :) Ama herhangi bir yapışma olmadı. İç malzemesini karnıyarık yemeği yapar gibi kıymalı da yapabiliriz tamamen isteğinize ve damak zevkinize bağlı.:) Yemek 230 derecede ortalama 20 dakikada pişiyor. Pişmesine yakın üzerine dilimlenen kaşarları da ekleyelim ve yemeğimiz hazır. :)

Bu fırına vermeden önceki görüntüsü;


Bu da çıktıktan sonraki :)







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kız Bebek Atkı Beresi

Hür olmak nedir?

Çıtır Patates Kızartması