Köfte Çanağında Patates Püresi
Merhabalar :) sizinle güzel olmaması mümkün olmayacak bir tarifi paylaşacağım. Bugün denedim ve eşimden tam not aldı. :)
Malzemeler;
- 250 gr kıyma
- köfte harcı
- 2 -3 tane haşlanmış patates
- Tuz, karabiber,
- 1 kaşık tereyağı,
- kaşar peyniri
Hazırlanışı;
- Kıyma, köfte harcı ve harca göre suyu kullanıp köfte hamurunu hazırlıyoruz. (Benim evde köfte harcı varmış o yüzden onu kullandım. Siz dilerseniz normal köfte yapar gibi yapabilirsiniz.)
- Köfteye çanak şeklini verip yağlı kağıdın üzerinde, 200 derecedeki fırına veriyoruz.
- Köfte fırında pişerken patates püresini hazırlıyoruz.
- Patatesleri blenderdan geçiriyoruz.Tavada tereyağını eritiyoruz ve püreyi üzerine ekliyoruz. Tuz, karabiber ve yarım su bardağı su ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz, ocağın altını kapatıyoruz.(Püre için normalde su yerine süt kullanılırsa daha güzel olur ancak evde süt yoktu o yüzden ben su ile yaptım, tadı yinede çok çok güzel oldu.)
- Köfte piştikte sonra fırından çıkarıp üzerine patates püresini ve ufak dilim kaşarı ekleyelim ve tekrar fırına verelim.
- Kaşarın üzeri kızarana kadar daha bekletip fırından çıkaralım. Servise hazır :) Afiyet olsun.
Bu yemeğin yanına ben birde kemik sulu arpa şehriye çorbası yaptım. Bence birbirine yakıştı. Kemik suyunu ise kurban bayramında yapmıştık annemle. Size de fikir olsun;
Kemik suyunu bu şekilde buzlukta saklıyoruz. Bu poşetler çok kullanışlı. Marketlerde buz torbası olarak satılıyor. İçine dolduruyorsun ve kemik suyu taşmadan dökülmeden kalıyor. Dondurulduğunda ise ilaç tableti gibi kullanacağın kadarını çıkarıyorsun :) Çorbalara katıldığında lezzet veriyor. Dışarıdan kalıp etsuyu almak yerine böyle doğal birşey tercih edilebilir :)
Tekrar görüşmek üzere, öptümmm
Yorumlar
Yorum Gönder